Регистрацията на партии и коалиции за предстоящия вот на 11

...
Регистрацията на партии и коалиции за предстоящия вот на 11
Коментари Харесай

Без засилен интерес от партии и коалиции за регистрация за изборите в ЦИК

Регистрацията на партии и обединения за идния избор на 11 юли стартира в Централната изборна комисия. За разлика от предходни избори, този път засилен интерес от партии и обединения да се записват първи, нямаше.

Александър Богданов от Политическа партия " Подем " беше първият представител на партия, който се яви в ЦИК за регистрация за идните избори.

" На предходните избори беше концепцията да се обединим, да покажем, че народът е единен, гласоподавателите са обединени, с цел да можем да промени вида на ръководство. Докато на тези избори считаме,че гласоподавателят към този момент може да избира по различен метод, т.е. какво да е развиването към обществено, или да се резервира олигархичният модел, който работи в този момент ", сподели Богданов.



За да се записват, партиите и обединенията би трябвало да показват лист с 2500 неповторими подписа и да създадат депозит от 2500 лева Коалициите могат да създадат смяна в състава не по-късно от 6 юни.

Крайният период за подаване на заявки за регистрация е 17 ч. на 26 май. Поради тази причина, от ЦИК оповестиха, че ще работят и в почивните дни към 24 май.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР