Регистрационните табели на автомобилите вече да не започват с букви,

...
Регистрационните табели на автомобилите вече да не започват с букви,
Коментари Харесай

Предлагат премахване на буквите от номерата на колите

Регистрационните табели на колите към този момент да не стартират с букви, а да са единствено комбинации от числа. Това плануват законови промени, подготвяни от Министерството на превоза, оповестява Нова телевизия.

Според готвените промени регистрационните табели към този момент няма да стартират с писмен знак, която да указва от коя област е автомобила, а ще съставляват случайна композиция от числа. По този метод колите ще могат да бъдат регистрирани от всяка точка на страната и се допуска, че опашките за регистрации пред КАТ ще спрат.

От Министерството на превоза плануват да бъдат открити частни лицензирани пунктове – по няколко в град, като те ще бъдат следени от Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “. Таксата в тези частни пунктове ще бъде избрана от страната.

С премахването на районния принцип в номерата ще се разреши на водачите да записват колите си във всяка точка на страната, без да се лимитират до града, в който живеят.

Автомобилите, които един път към този момент са регистрирани в страната, няма да сменят регистрационните си табели.

Предвижда се да бъде въведен и един ваучър, който да сплоти в този момент съществуващите дребен и огромен ваучър. Новият стикер ще е с чип и ще носи цялата информация за автомобила. Ако измененията бъдат признати, ще влязат в действие след към година.

До месец пък при годишния механически обзор на колите няма да се изисква книжен документ за заплатен налог. Изрядността на водачите към бюджета ще се ревизира по електронен път.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР