Регионът на Балканите би могъл да бъде мощен инициатор на

...
Регионът на Балканите би могъл да бъде мощен инициатор на
Коментари Харесай

Вучич: Балканите могат да инициират бъдещ икономически растеж в Европа

Регионът на Балканите би могъл да бъде мощен основател на предстоящ стопански напредък в Европа, съобщи през днешния ден прездентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. и уточни, че светът занапред го чакат промени в стопанската система след рецесията, провокирана от ковид, заяви Танюг.

Участвайки в онлайн панел в границите на Петия районен конгрес на млади водачи на тематика "Свързване по време на пандемия: закани и благоприятни условия ", в който вземат участие и министър председателите на Албания и Северна Македония Еди Рама и Зоран Заев, Вучич сподели, че народите на тези три страни са привикнали да се оплакват и подлагат на критика всичко, което се случва в нашия район, и да възвеличават всичко, което идва извън - от Европейски Съюз, Съединени американски щати и други страни, добавя Българска телеграфна агенция.

Винаги всичко, което имат те, е по-добро, в сравнение с това, което имаме ние, което идва от нашия район, съобщи Вучич и добави, че това би трябвало да се промени. Той посочи, че вижда района на Балканите като мощен основател на предстоящ европейски стопански напредък.

Имаме отлична опция да реализираме това, доста по-добра от някои страни от Европейски Съюз, уточни сръбският президент.

Вучич акцентира, че "ако работим дружно в района може да се реализира доста, да се свържат стопанските системи и да разберем, че ще имаме доста по-голяма работна мощ, която ще може да покажем на другите ".

Той посочи задоволството си от икономическия напредък на Сърбия. "Доволни сме от растежа на Брутният вътрешен продукт на Сърбия. Надявам, се че районът ще има най-хубав напредък на Брутният вътрешен продукт в цяла Европа ", сподели Вучич.

Той уточни, че би трябвало да се употребяват всички преимущества, които имаме като район, да действаме каото обединен пазар.

Надявам се, че един ден ще бъдем в положение да създадем общ капиталов пакет, да действаме като обединен пазар, да бъдем по-атрактивни и да притеглим вложители. Няма подозрение, че това ще бъде добре за нас, уточни Вучич.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР