„Регионът е неделима част от Европа и включването в общото

...
„Регионът е неделима част от Европа и включването в общото
Коментари Харесай

Борисов към Юнкер: Включването на Западните Балкани към европейското пространство гарантира стабилността на ЕС

„ Регионът е неделима част от Европа и включването в общото европейско пространство на сигурност и икономическо развиване е от стратегическо значение за трайната непоклатимост на целия Европейски съюз “. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов при двустранна среща с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, съобщи държавната пресслужба.

Двамата оглавяват среща с водачите на страните от Западните Балкани в българската столица.

Жан-Клод Юнкер поздрави премиера за ясното и целеустремено фокусиране на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Двамата означиха решителните дейности и мощна политическа воля от страна на държавните управления на страните от района за реализиране на забележим прогрес по пътя към участие в Европейски Съюз.



Премиерът Борисов подчертава върху нуждата от подпомагане от Европейска комисия за плановете за инфраструктурна и цифрова съгласуваност . „ Изграждането на стратегически инфраструктурни обекти ще увеличи свободния търговски продан, вложенията, конкурентоспособността и придвижването на капитали, а съдействието в региона на образованието и културата ще подсигурява помиряването, добросъседството и одобряването на ценностната система на Европейски Съюз измежду обществата, и най-много измежду младото потомство в района “, акцентира министър-председателят пред Жан-Клод Юнкер.

Европейски Съюз остава мощно зает с европейските вероятности за страните от Западните Балкани, разяснява още Юнкер след срещата.

„ Открих нещо доста значимо, че Европейски Съюз остава мощно зает с европейските вероятности за страните от Западните Балкани. Имат предпочитание да подхващат промени, нужни за присъединението в Европейски Съюз “, съобщи Юнкер.

По думите му това ще стане вероятно през 2025 година вероятно, в случай че всички условия са изпълнени. „ На този стадий нито една от страните не дава отговор на всички условия, макар че има огромен прогрес. Всички страни би трябвало да са завършили двустранните териториални спорове преди да се причислят. В Европейски Съюз следим от близко тази неустойчивост. Не желаеме такава. Искаме да имаме непоклатимост, която да се реализира в процеса на договаряния за присъединение “, сподели още Юнкер.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР