Регионалното управление на образованието (РУО) в Пловдив издирва повече от

...
Регионалното управление на образованието (РУО) в Пловдив издирва повече от
Коментари Харесай

Училищна директорка взела 13 болнични, за да избегне уволнение

Регионалното ръководство на образованието (РУО) в Пловдив търси повече от половин година учебния шеф, с цел да му връчи заповед за уволняване. За да избегне отстраняването си Екатерина Делинова се снабдява с 13 болнични листа.

Още при започване на годината от РУО поискали да уволнят шефа на най-голямото учебно заведение в " Столипиново ". Тя обаче взимала болничен след болничен.

" Аз съм обжалвала някои от тях. Единият болничен ТЕЛК го анулира ", сподели началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова.

Училищната директорка Екатерина Делинова пък твърди, че диагнозите й не са подправени.

" Знам, че има подозрение. Явила съм се на ТЕЛК, където са ми признали болничните. Има един болничен, който е четири дни. Признати са ми болнолежащи, другите 26 ги оспорват, само че аз апелирам в НЕЛК в София и съм уверена, че ще ги потвърдя, тъй като диагнозите ми не са подправени ", сподели Делинова.

Поводът за уволнението - финансови нарушавания. Проверка открила, че директорката похарчила 32 000 лв. за бонуси на педагозите, вместо за закуски на учениците. В учебното заведение били записани 80 деца, които никой в никакъв случай не е виждал. " Такива, които не вървят постоянно на учебно заведение и такива, които даже не са обхванати в учебно заведение, страната заплаща за тях ", сподели още Киркова.

Директорката отхвърля обвиняванията. Твърди, че и двата финансови одита на учебното заведение не разкрили нарушавания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР