Регионалното и международно сътрудничество има жизненоважно значение в борбата срещу

...
Регионалното и международно сътрудничество има жизненоважно значение в борбата срещу
Коментари Харесай

Ердоган призова за регионално и международно сътрудничество срещу тероризма

Регионалното и интернационално съдействие има жизненоважно значение в битката против тероризма, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган през днешния ден в изявление на среща на високо ниво на Организацията за икономическо съдействие в Ашхабад, заяви турският ефирен канал НТВ.

Ние би трябвало да продължим нашата битка без да вършим разлика сред терористичните организации, уточни Ердоган.

Когато нашият регион се прочисти от терористични организации, чиито ръце са изцапани с кръв, като ПКК, ПДС, ФЕТО, ДАЕШ /арабски акроним на " Ислямска страна " /, мирът, стабилността и икономическото развиване също ще се ускорят, посочи турският президент,  представен от Българска телеграфна агенция.

Турция преглежда сирийската кюрдска Партия на демократичния съюз /ПДС/ като отклонение на незаконната Кюрдска работническа партия /ПКК/, приета за терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Според Анкара организацията на живеещия в Съединени американски щати ислямски просветител Фетхуллах Гюлен е виновна за опита за прелом в Турция от юли 2016 година Движението на Гюлен се преглежда от турските управляващи като терористична организация - Фетхуллахистка терористична организация /ФЕТО/.

Ердоган посочи също в изявлението, че " ключ към решение на кипърския проблем е признаването на суверенното тъждество и равноправния интернационален статут на кипърския турски народ ".

Искам всички другарски и приятелски страни да оценят без предрешение визията за решение на СКТР /признатата единствено от Анкара Севернокипърска турска република - бел.ред./, сподели турският президент.

Организацията за икономическо съдействие е икономическа организация, учредена през 1985 година от Турция, Иран и Пакистан, към която след разпадането на Съветския съюз се причисляват и някои тюркски страни.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР