Регионалният съвет на КНСБ – Габрово, със съдействието на Регионалните

...
Регионалният съвет на КНСБ – Габрово, със съдействието на Регионалните
Коментари Харесай

80 учители от област Габрово и Ловеч се обучаваха по образователната кампания „Моето първо работно място“

Регионалният съвет на КНСБ – Габрово, със съдействието на Регионалните ръководства на образованието – Габрово и Ловеч, образова 80 класни ръководители и педагогичен експерти от областите Габрово и Ловеч. Лектори бяха регионалният координатор на КНСБ за Габрово Росица Йонкова и представителя на Федерацията на самостоятелните синдикални организации от леката индустрия към КНСБ Радка Гичева.

Обучението е част от продължаващата и през 2022 - 2023 образователна година национална просветителна акция „ Моето първо работно място “ на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България и Синдиката на българските учители към КНСБ, в партньорство с Министерството на образованието и науката, която се осъществя от 2012 година насам.

След сполучливо изискан тест в края на образованието и правене на презентация по определена тематика, всеки от участниците получава уверение за основна подготвеност „ Трудови, обществени и осигурителни права “ и един квалификационен заем. Темите на образованието са заложени в часа на класа през втория образователен период през тази образователна година.

Целта на акцията „ Моето първо работно място “ е учениците завършващи приблизително обучение да бъдат осведомени за главните им трудови, обществени и осигурителни права и отговорности, с цел да се улесни прехода от учебно заведение към пазара на труда и бъдещото им кариерното развиване. Вторият стадий на акцията ще се организира на терен, като представители на КНСБ ще се срещат с учениците в просветителните институции.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР