Регионалният премиер на испанската автономна област Мадрид Кристина Сифуентес подаде

...
Регионалният премиер на испанската автономна област Мадрид Кристина Сифуентес подаде
Коментари Харесай

Запис с кражба от магазин коства оставката на премиера на Мадрид

Регионалният министър председател на испанската самостоятелна област Мадрид Кристина Сифуентес подаде оставка след сложен месец за нея, включващ изказвания, че е фалшифицирала дипломата си за добита магистърска степен и че е била хваната да краде от магазин през 2011 година, съобщи Ройтерс.

Сифуентес е политик от ръководещата десноцентристка Народна партия. Мадрид постоянно е бил цитадела на тази политическа мощ, чийто водач е министър председателят Мариано Рахой. Нaродната партия обаче е подложена на засилващ се напън от либералите от " Сиудаданос ", които изпревариха ръководещата партия в социологическите изследвания на фона на корупционните кавги към Национален парк.

Кадри от охранителна камера, публикувани през днешния ден от вестник " Окейдиарио ", демонстрират по какъв начин Сифуентес си изпразва чантата пред охранител в супермаркет , откакто бива упрекната, че е взела козметичен крем . Преди да подаде оставката си, тя съобщи, че вземането от нея на крема, който коствал 40 евро, е било " неволна неточност " .
Cristina Cifuentes pillada en 2011 en un Eroski sisando dos cremas. Insoportable éste bochorno. Que dimita ya.
— Natalia Pastor (@NataliaPastor)
Премиерът Рахой сподели в коментар за оставката й, че в създалата се обстановка Сифуентес е " направила това, което е трябвало " , съобщи организация ЕФЕ, представена от ТАСС.

При абсурда за дипломата ставаше дума за това, че са били подправени подписи на преподаватели и представители на администрацията на университета, в който е следвала, а тя самата, както наподобява, не е била участвала на множеството занятия, съобщи Асошиейтед прес.

Политическата съпротива в Мадрид готвеше за началото на май избор на съмнение против Сифуентес в районния парламент. Оставката й обаче отваря вратата за нов претендент на Национален парк с неопетнена известност, който да я размени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР