Регионалният министър: Новият тунел Железница“ разполага с всички системи за

...
Регионалният министър: Новият тунел Железница“ разполага с всички системи за
Коментари Харесай

Регионалният министър: Новият тунел „Железница“ разполага с всички системи за защита

Регионалният министър: Новият тунел „ Железница “ разполага с всички системи за отбрана. Това заяви пред министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

„ На 20 февруари откриваме тунел „ Железница “, който е неповторимо оборудване с всички системи за отбрана, строен с нов софтуерен способ. В обсега на тунела има задействани свлачища, които бяха укрепени предходната година. Ще извършва значима социална функционалност и е безвреден изрично. Това е най-дългият тунел в страната, разполага с евакуационни изходи, с доста съвременна вентилационна система в случаи на произшествия, със система за уведомяване, сигурността е обезпечена, наоколо има и хеликоптерна площадка “, изясни министърът. Той сподели още, че целият сектор е към 5 километра, като тунелът е с дължина 3 километра.

Цеков разяснява и строителството на пътна инфраструктура през зимата.

„ Строи се, само че през зимния сезон темпът понижава. В момента се достроява последният сектор от автомагистрала „ Европа “, в края на тази година ще бъде изцяло приключена. По автомагистралата Видин – Ботевград следва в идващите седмици да бъде открит нов сектор от 13 километра “, уточни Цеков.

По думите му от март ще стартира дейното строителство по пътя Русе – Бяла, а по автомагистрала „ Хемус “ ще бъде възобновено строителството в сектора до Плевен.

Предстоящата ротация в държавното управление и поста районен министър Андрей Цеков разяснява по този начин: „ Нямам терзание, значимо е да има резистентност в ръководството “.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР