Регионалният министър Иван Шишков официално връчи акта за ползване на

...
Регионалният министър Иван Шишков официално връчи акта за ползване на
Коментари Харесай

Регионалният министър връчи на Зико разрешението за ползване на Колежа

Регионалният министър Иван Шишков публично връчи акта за прилагане на стадион „ Христо Ботев ” на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Това се случва ден откакто оборудването получи акт 16. От този миг Колежа към този момент може да приема спортни и други събития.
Прочетете още
Регионалният министър съобщи, че е изключителна чест за него да връчи този акт и добави, че Пловдив заслужава сходно оборудване. Той посочи, че в града са се родили редица велики спортисти и пожела скоро подобен документ да бъде публикуван и за завършването на стадион „ Локомотив ”.

Стадион „ Христо Ботев ” е с 18 777 седящи места, като към днешната дата то е с покрити две трибуни – централният бранш и естрада „ Изток “. Още в първия му ден пристигна и експертът към БФС, който дава отговор за ВАР, който също остана впечатлен от оборудването. Остана формалността от Футболния съюз да издадат лиценз на оборудването. Това също е въпрос на дни, като към този момент приготовленията за футболния празник с Левски на 29 април, започнаха.

Първоначално стадионът ще бъде даден по Закона за спорта, като „ канарчетата “ ще заплащат към 5000 лв. месечен наем. Те обаче няма да могат да употребяват помощните уреди – заведения за хранене, магазини и други.

Тези връзки ще продължат до цялото довеждане докрай на стадиона, като тогава може да се даде стадионът на концесия или до 30 години чартърен.

Когато оборудването бъде приключено цялото, Колежа ще може да приема европейски срещи. Това по думите на притежателя на компанията реализатор Илиян Филипов може да стане 6 месеца след подписването на анекса и записаната заповед.

До есента ще бъдат вложени въпросните 17 млн. лв., които изпълнителят ще получи в три бюджетни години – тази 5,5 млн. лв., а през 2024-а и 2025-а остатъка. Именно тогава стадионът ще бъде напълно приключен и ще дава отговор на 4-та категория на УЕФА и ще бъде номер 1 в България. Освен европейски дуели на Ботев, стадионът може да приема и мачове на националния тим.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР