Регионалният лидер на Каталуния Карлес Пучдемон е предложил на премиера

...
Регионалният лидер на Каталуния Карлес Пучдемон е предложил на премиера
Коментари Харесай

Пучдемон предлага на премиера на Испания Мариано Рахой започване на преговори до два месеца


Регионалният водач на Каталуния Карлес Пучдемон е предложил на премиера на Испания Мариано Рахой в разстояние н два месеца да стартират разговор за обстановката в района след референдума за самостоятелност. Това написа вестник Pais, базирайки се на писмо на каталунския политик.
Правителството на Испания насочи на 11 октомври запитване до управляващите в Каталуния, в което се желае да обяснят дали са провъзгласили самостоятелност. Пучдемон би трябвало да отговори до през днешния ден, понеделник- Ако отговор няма, или той не устройва испанските ръководещи, то в четвъртък държавното управление ще задейства 155 член от конституцията, който позволява ограничение на самоуправлението в самостоятелната област.

„ Поканата ни за разговор остава почтена и откровена. В тази връзка през идващите два месеца наша първостепенна задача е започване на разговор “, се споделя в писмото на Пучдемон, без да дава отговор на въпроса за статута на района.
Той приканва за по-скорошна среща.

„ Да не позволяваме утежняване на обстановката. Уверен съм, че признавайки казуса, ще може да намерим решение “, отбелязва той.
Пучдемон приканва и за преустановяване на „ репресиите против държавното управление и народа на Каталуния “ и в частност отводът за правосъдно гонене на шефа на каталунската полиция.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР