Регионалният клон на Ал Кайда призова мюсюлманите по света да

...
Регионалният клон на Ал Кайда призова мюсюлманите по света да
Коментари Харесай

„Ал Кайда“ призова мюсюлманите да избягват Световното първенство в Катар

Регионалният клон на Ал Кайда прикани мюсюлманите по света да заобикалят Световното състезание по футбол в Катар, макар че не заплашва с офанзиви или предизвиква принуждение във връзка със събитието, предава Ройтерс.

„ Ал Кайда “ на Арабския полуостров, която е базиранв Йемен клон на групировката, разкритикува Катар за „ събирането на аморални хора, хомосексуалисти, разпространители на корупция и атеизъм на Арабския полуостров “ и съобщи, че събитието служи за отклонение на вниманието от „ окупацията на мюсюлмански странии тяхното угнетяване “.

„ Предупреждаваме нашите братя мюсюлмани да не наблюдават това събитие или да го посещават “, се споделя в изказването, предадено от SITE Intelligence.

Организаторите на Световното състезание дадоха отговор на рецензиите по отношение на спазването на човешките права в Катар, в това число правата на ЛГБТ, както и обществените ограничавания, като обявиха, че всеки, без значение от половата си ориентировка или генезис, е добре пристигнал на събитието.

По-рано заяви, чее обучила повече от 50 000 души за гарантиране на сигурността по време на Мондиала. Чуждестранни сили също ще оказват помощ за спазването на реда под командването на Катар.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР