Регионалният исторически музей в Плевен отбелязва 550-ата годишнина от смъртта

...
Регионалният исторически музей в Плевен отбелязва 550-ата годишнина от смъртта
Коментари Харесай

Историческият музей в Плевен отбелязва 550-тата годишнина от смъртта на Гутенберг с интерактивна изложба

Регионалният исторически музей в Плевен отбелязва 550-ата годишнина от гибелта на Йоханес Гутенберг с интерактивна галерия. Експозицията под надпис „ Преди Гутенберг и по-късно “ е проведена от Диян Павлов - Джими със съдействието на Общината. 

Неслучайно Йоханес Гутенберг е разгласен в анкета на " Сънди Таймс за персона на второто хилядолетие, напомни Диян Павлов: Като един от хората съдействали най-вече за развиването на човешката цивилизация, тъй като не можем да си представим разитието на науката, културата, образованието без книгите и без тиражирания книгопечат - без евтиния и наличен метод на щемпел на учебници, книги, вестници, списания и други Системата на Гутенберг - високият щемпел, се използваше в целия свят до началото на 21 век, когато беше сменен от радикално друг щемпел.

В залите на музея са подредени 50 табла със фотоси и текстове, проследяващи писаното слово от древността през епохата на Гутенберг до наши дни. Организаторите са планували и изненади - развиването на писмеността и печатната техника ще бъде поднесена атрактивно и с театрална режисура, разиграваща исторически събития. 

Повече детайлности за експозицията може да научите от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР