Регионалните японски власти искат спешните мерки срещу пандемията да бъдат

...
Регионалните японски власти искат спешните мерки срещу пандемията да бъдат
Коментари Харесай

Японски префектури искат падане на извънредното положение преди 7 март

Регионалните японски управляващи желаят незабавните ограничения против пандемията да бъдат анулирани, съобщи " Ройтерс ". Основание за това даде спад в новите случаи на COVID-19. Това съобщи министърът на стопанската система на страната. Правителството ще търси експертни отзиви, преди да се съгласи.
 Япония стартира имунизационната акция
Япония стартира имунизационната акция

Имунизацията стартира по-малко от 6 месеца преди Олимпиадата

Нарастването на случаите накара Япония да разгласи изключително състояние предишния месец за 11 префектури, като изиска жителите да лимитират дейностите си, а бизнесът - да редуцира работното време. Извънредното състояние евентуално ще бъде отстранено на стадии, макар че от предприятията ще бъде поискано да продължат да затварят по-рано, съобщи основният секретар на кабинета Кацунобу Като в сряда.

Япония записва 1083 нови случая на COVID-19 във вторник , заяви националната телевизия NHK, внезапен спад спрямо пика от съвсем 8000 на 8 януари. Новите случаи в Токио са спаднали до равнища, които не са следени от ноември. Три западни префектури, дружно с още три в централните и южните елементи на Япония, желаеха премахването на изключителното състояние още тази седмица, съобщи министърът на стопанската система Ясутоши Нишимура късно във вторник.

Токио и прилежащите префектури ще останат в изключително състояние , сподели Нишимура. Премиерът Йошихиде Суга ще се срещне с държавни министри в сряда, с цел да разиска премахването на изключителното състояние в шестте районни префектури, като окончателното решение се чака в петък, оповестиха вести от Джиджи, базирайки се на неидентифицирани държавни източници.

Припомняме, че по-рано този месец

На първо място ваксина ще бъде сложена на към 4 милиона медицински и обществени служащи. След това ще бъдат имунизирани към 36 милиона души, които са на възраст над 65 години. След това акцията ще бъде разширена до 8,2 млн. души в Япония с хронични болести и чак от май други категории жители ще могат да получават ваксини.
 За първи път от 11 година Япония регистрира спад на умрелите за година
За първи път от 11 година Япония регистрира спад на умрелите за година

По-малкият брой на умрелите може да се свърже с внезапния спад на сезоните грипни инфекции

Миналата година Япония подписа съглашения за доставка на коронавирусни ваксини с Pfizer, както и с британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca и американската биотехнологична компания Moderna.

Лекарите в Япония обаче ще би трябвало да изхвърлят част от коронавирусната ваксина , създадена от американската фармацевтична компания Pfizer , поради неналичието на задоволителен брой профилирани спринцовки .

Броят на умрелите в Япония през (0,7%) по отношение на година по-рано до 1 384 544. Това е първото намаляване от 11 г ., демонстрираха предварителните данни на Министерството на здравеопазването.

По-малкият брой на умрелите може да се свърже с внезапния спад на сезоните грипни инфекции поради наложените от държавно управление ограничавания в битката с ковид, в това число носене на маска и постоянно миене на ръцете.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР