Регионалните управления на руската Федерална служба за сигурност, Следственият комитет

...
Регионалните управления на руската Федерална служба за сигурност, Следственият комитет
Коментари Харесай

Русия купува оборудване за хакване на iPhone

Регионалните ръководства на съветската Федерална работа за сигурност, Следственият комитет и Министерството на вътрешните работи на РФ купуват програмен продукт и инсталация от израелската Cellebrite, излиза наяве от изявления на уеб страницата за държавни поръчки. Разработките на компанията разрешават хакването на всички модели iPhone, в това число и най-новите.

Според Cellebrite стратегиите и оборудването ѝ разрешават превъзмогване на отбраната на множеството известни смарт телефони на пазара и обезпечават достъп до персоналната информация на притежателя - фотоси, последователност на позвъняванията и преписка, в това число и в известния месинджър Telegram.

За хакването не на нужни специфични познания и умения. Достатъчен е физически достъп до апарата и време. Програмите и оборудването на Cellebrite разрешават както разблокиране на телефони с операционна система iOS, по този начин и с Android. За по-старите модели са нужни секунди, а някои по-съвременни може да се предадат и след няколко дни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР