Регионалната здравна инспекция в Шумен организира на 8 и 9

...
Регионалната здравна инспекция в Шумен организира на 8 и 9
Коментари Харесай

Зелени коридори за поставяне на ваксини срещу COVID-19 ще има в Шумен през уикенда

Регионалната здравна ревизия в Шумен провежда на 8 и 9 януари зелени коридори за слагане на ваксини против COVID-19 на всички искащи, оповестяват от инспекцията.

Ваксини в събота и неделя ще се слагат от 9:00 до 14:00 часа в имунизационните кабинет на РЗИ и на Медицинския център " Свети Иван Рилски " в Шумен. Имунизациите ще се вършат с всички налични в здравната ревизия ваксини - на " Пфайзер " " Модерна " и " Янсен ".

Желаещите да се имунизират би трябвало да носят документ за идентичност и здравна документи , при съществуването на хронични болести. Имунизационните кабинети през двата дни могат да бъдат посетени и от хората, на които следва да се сложи втора доза от съответната ваксина, прецизират от РЗИ - Шумен.

В област Шумен са сложени общо 78 462 дози ваксини , 840 от които през последното денонощие. Хората със приключен имунизационен курс са 38 035, а с сложена бустерна доза - 7 386 души, допълват от здравната ревизия, отчитайки трайно нарастване на броя на поставените ваксини в района.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР