Регионалната здравна инспекция в Русе е изпратила писмо до личните

...
Регионалната здравна инспекция в Русе е изпратила писмо до личните
Коментари Харесай

РЗИ-Русе облекчава процедурата по издаване на болничен лист след ковид преболедуване

Регионалната здравна ревизия в Русе е изпратила писмо до персоналните лекари да не изискват предписанието за изолация/карантина/ от пациентите на книжен притежател, осведоми и.д. шеф доктор Искра Генева при издаване на болничен лист след преболедуване от Ковид-19.

Досега всички, които са били на домашно лекуване с Ковид, наложително трябваше да вземат от РЗИ на ул. „ Байкал “ 12 „ Предписание за изолираност в домашни условия “. Това изискваше от преболедувалите обособяване на в допълнение време и формиране на опашки в очакване на документа, който удостоверява времето, през което лицето е било карантинирано.

В случаите, в които РЗИ имаше опция, въпросното наставление се носеше в дома на болния, само че след сериозното нарастване на заболели от Ковид преболедувалите си ги получаваха сами на място в Здравната ревизия.

За да бъдат улеснени жителите, от РЗИ приканват персоналните лекари да не изискват въпросното наставление на хартия.

Издаването на болнични листове на лица, сложени под карантина, се прави въз основата на информация от Националната здравноинформационна система за битка с Ковид-19, която е налична за всички общопрактикуващи лекари. Всеки един от тях получава e-mail за новорегистрираните позитивни случаи, които са в тяхната пациентска листа.

В осведомителната система персоналните лекари могат да получат информация за направените лабораторни проучвания, клиничното протичане и всяка една смяна на всеки един пациент.

Електронният указател генерира автоматизирано неповторим произлязъл номер на всяко записано лице. За издаване на болничен лист се употребява точно този ковид-номер, под който попада всяко лице в здравната осведомителна система.

Във всеки случай, при който на преболедувалите им е належащо предписанието за изолираност в домашни условия, то ще им бъде издавано на книжен притежател, твърди д- р Генева.

По последни данни близо 91% от болните с ковид-инфекция в Русенско са под домашна изолираност. Това значи, че на лекуване у дома се намират 1824 души.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР