Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ се обърна към габровци с предупреждение

...
Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ се обърна към габровци с предупреждение
Коментари Харесай

Габрово затяга мерките - без пазаруване в пиковите часове

Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ се обърна към габровци с предизвестие за усложнена епидемиологична конюнктура, обвързвана с ковид а.

От инспекцията приканват за нерешителност и предлагат на жителите да заобикалят в околните дни визити тук-там, където се струпват доста хора - общински пазари, борси и огромни търговски вериги в пиковите часове.

В Габровска област от 7 март до 21 юли са диагностицирани 46 случаи, като единствено за осем дни - от 21 юли до 27 юли са регистрирани 56 лабораторно доказани случаи на COVID-19. Към днешна дата дейните случаи в региона са 71.

В Габрово инфектираните са 24, от които 4 се лекуват в болница, в Севлиево има 44 инфектирани, в болница са 4, в Дряново има трима инфектирани, от които двама се лекуват в болница.

Осем души от приетите в болница се лекуват в инфекциозното поделение на регионалната болница " Д-р Тота Венкова " и потенциалът на отделението е пред привършване, показаха от РЗИ.

Когато се постанова навестяване тук-там, където се събират доста хора, от инспекцията предлагат да се употребяват маски, дезинфектанти за ръцете и за ръкохватките на комерсиалните колички, както и да не се нарушава дистанцията от 1,5 метра сред двама души. Задължително е носенето на защитни маски в лечебни заведения, медицински центрове, аптеки, публичен и ведомствен превоз.

Междувременно, сайтът marica.bg пише за семейство в Пазарджик - мъж и жена, които са умряли от ковид. 
Жена на 69 години и нейният 73-годишен брачен партньор са умряли в болница един след различен, в границите на 24 часа след затруднение на ковид на зараза. Живели в квартал " Младост ", в непосредствена непосредственост до Сградостроителната гимназия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР