Регионалната война не е в интерес на никого, особено на

...
Регионалната война не е в интерес на никого, особено на
Коментари Харесай

Борел: Регионалната война не е в интерес на никого, особено на жителите на Газа

Регионалната война не е в полза на никого, изключително на жителите на Газа.

Това сподели висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел в изявление за френския вестник Le Monde.

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи упорства за нуждата от усмиряване в Близкия изток, само че признава рестриктивните мерки на Европейски Съюз при въздействие върху засегнатите участници. Той също приканва за „ възобновяване на салдото на силите “ сред Украйна и Русия.

„ Европейски Съюз има единствено дипломатическа мощ, мощ на убеждението си. Очевидно е, че някои страни членки имат по-голямо въздействие върху Израел, в сравнение с други, изключително Германия, която има отлични връзки с израелците. Американците можеха, в случай че желаеха да употребяват други запаси, изключително посредством доставките на оръжие за Израел. В предишното те към този момент са вземали наложителни решения. Но през днешния ден не мисля, че желаят да употребяват лостовете, които имат ”, сподели още Борел.

Според ръководителя на дипломатическата работа на Европейски Съюз след офанзивата против Израел иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахян му е споделил, че ислямската република е удряла извънредно „ военни цели “ и е дал да се разбере, че това е „ следен отговор “.

По-рано представителят на иранското външно министерство Насър Канани съобщи, че страната му не желае ескалация на напрежението в Близкия изток, само че има намерение да отговори на " всевъзможни противозаконни и ирационални дейности " против Техеран.

 

Източник " Труд "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР