Регионалната лекарска колегия в Русе реши да накаже с парични

...
Регионалната лекарска колегия в Русе реши да накаже с парични
Коментари Харесай

Наложиха парични санкции на двама лекари в Русе

Регионалната лекарска гилдия в Русе реши да накаже с парични наказания - санкция в размер на три минимални заплати за доктор Катерина Генова и една за доктор Людмил Станев. На свое съвещание УС на РК на БЛС-Русе прегледа решението на Комисията по професионална нравственос и с болшинство от 8 гласа, 2 въздържали се и 4-има, които гласоподават за други решения, беше признато решението на Етичната комисия.


Двамата лекари по взаимно единодушие напуснаха Комплексния онкологичен център в града, откакто против тях бяха подадени тъжби от лекари и пациенти.

„ Само парична е глобата, няма неодобрение, няма лишаване на права. Това е предлагането на Етичната комисия. Ние не сме хора, които постоянно сме на едно и също мнение, не сме партийна организация. Имаше и други оферти, само че не бяха признати. “, съобщи доктор Цветан Райчинов ръководител на УС на РК на БЛС- Русе.

Само преди седмица бяха проведени два митинга – едните хора упорстваха доктор Катерина Генова и доктор Людмил Станев да понесат наказване поради неприятното си отношение към пациенти и сътрудници, а другите - медиците да бъдат възобновени на работа, тъй като са положителни експерти и са напуснали под публичен напън.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР