Регионалната картотека за медицински експертизи трябва да се помещава в

...
Регионалната картотека за медицински експертизи трябва да се помещава в
Коментари Харесай

Областният управител на Враца настоява за преместване на картотеката за медицински експертизи до МБАЛ Христо Ботев

Регионалната картотека за медицински експертизи би трябвало да се обитава в постройка, в непосредствена непосредственост до МБАЛ “Христо Ботев ”. За това упорства регионалният шеф на Враца Николай Николов.  
По този мотив е извършена среща с кмета на общината Калин Каменов, шефа на регионалната болница доктор Кети Ценова, народния представител Красен Кръстев и краткотрайно изпълняващия длъжността шеф на РЗИ - Враца доктор Чавдар Манов. 
Съгласно настоящите разпореждания, в Регионалната картотека за медицински експертизи /РКМЕ/, се подават заявките и цялата нужна здравна документи, доказваща здравословното положение на пациентите, след което се изпраща по електронен път на ТЕЛК посредством Електронната система за надзор на здравната експертиза на инцидентен принцип.
Поради ремонтни действия, повече от 4 месеца, хората със здравословни проблеми са принудени да подават документите си в постройката на РЗИ - Враца. 
Това лишава в допълнение време и запас на всички жители, които желаят да подадат документи, свързани с експертиза на краткотрайна или трайна нетрудоспособност. 
Още в самото начало породиха терзанията, че неналичието на паркинг и елементарен достъп до постройката ще затрудни активността. 
" Хората в тежко здравословно положение се нуждаят от грижа. Ролята на институциите тук е основна, защото се дава опция да се усъвършенства процесът. Затова смятам, че по този начин направеното от мен предложение е нужда, а постройката, която е в региона на МБАЛ “Христо Ботев ” дава достъп до необятен обсег от медицински действия ", сподели Николай Николов.
Предложението е подкрепено от шефа на МБАЛ “Христо Ботев ” доктор Кети Ценова, а пространствата, които ще бъдат предоставени за РКМЕ, имат самостоятелен паркинг и обособен вход.
" Здравните услуги би трябвало да са налични и в помощ на хората, а не да ги затрудняват! Една от най-важните стъпки за превъзмогването на главните провокации е в интегрирания принцип по даване на медицински и здравни грижи ", безапелационен е губернаторът на Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР