Регионалната избирателна комисия във Враца обяви, че е в пълна

...
Регионалната избирателна комисия във Враца обяви, че е в пълна
Коментари Харесай

РИК-Враца в пълна готовност за изборите

Регионалната изборна комисия във Враца разгласи, че е в цялостна подготвеност за идните избори за народни представители тази неделя. 
323 са секциите в региона, сподели ръководителят на РИК Светлана Георгиева. 291 са СИК-овете. 24 са преносимите изборни секции, в които ще гласоподават хората със усложнения в напредването. Очаква се до края на днешния ден да бъде взето решение за откриване на 8 спомагателни секции в пандиза, в здравни заведения и домове за остарели хора.  
229 секции са оборудвани с машини, а в 16 секции ще има по два броя. При дефектирала машина и неспособност да бъде пусната още веднъж в деяние, то тя не се заменя с нова, а се минава напряко към гласоподаване с хартиени бюлетини. От СИК-овете би трябвало да уведомят РИК, които от своя страна оповестяват в ЦИК. Цялата процедурата трае 15-20 минути, след което гласуването продължава. 
Право на глас имат 151 000 поданици на региона. Осигурено е задоволително количество хартиени бюлетини и в запас – 153 800, тъй че гласоподавателите са изцяло обезпечени, споделиха още от РИК-Враца. 
След края на изборния ден, протоколите ще се обработват в постройката на Драматично-кукления спектакъл във Враца, сподели регионалният шеф Георги Митов. Извършени са незабавни ремонтни действия по електрическата апаратура, с цел да се избегнат повреди. Осигурено е и второ трасе за доставяне с електричество, а техници ще дават наряди от самото начало. Обезпечена е и връзката с интернет – от два самостоятелни един от различен снабдители, сподели още губернаторът. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР