Регионалната избирателна комисия във Видин оповести резултатите от евровота при

...
Регионалната избирателна комисия във Видин оповести резултатите от евровота при
Коментари Харесай

БСП излезе пред ГЕРБ на евроизборите във Видин

Регионалната изборна комисия във Видин оповести резултатите от евровота при 75.68% обработени протоколи от секциите. Към момента цифрите сочат, че Българска социалистическа партия печели над ГЕРБ в крайдунавската област.
За алените гласа си са дали 33.58% от гласоподавателите. Партията на Бойко Борисов пък е спечелила утвърждението на 32.38% от хората. Това е единствената област в Северозапада, където ГЕРБ не печели изборите, въпреки в Монтана разликата сред двете партии да е минимална.
Освен във Видин, все още данните сочат, че Българска социалистическа партия печели изборите в още 3 области – Добрич, Плевен и Ямбол.
За Движение за права и свободи във Видин гласа си са дали 13.79% от гласоподавателите. 4.67% са подкрепили Вътрешна македонска революционна организация, а 2.95% са пуснали бюлетина с номер 23 за Воля. За обединяване Демократична България са дали своят вот 2.62% от хората.
Над границата от 1 % във Видин влиза и Път на младите (НДСВ и Новото време), които са получили 1.67%. Челната 9-ка се добавя от Атака и Минчо Куминев надлежно с 1.41 и 1.27%.
711 видинчани са стигнали до урните, само че не са дали гласа си за никого, сочат още данните на РИК.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР