Регионалната инспекция за околната среда и водите в Перник предупреди

...
Регионалната инспекция за околната среда и водите в Перник предупреди
Коментари Харесай

Екоинспекцията съобщи за сериозно замърсяване на въздуха на Перник със серен диоксид

Регионалната ревизия за околната среда и водите в Перник предизвести сутринта популацията на града, че в един от пунктовете за премерване е записано превишение на алармения предел за серен диоксид.

То е регистрирано 5, 6 и 7 часа тази заран, като най-високата средночасова стойност: 999.13 микрограма на пространствен метър е записана в 7 часа. Максималната позволена централизация на серен диоксид във въздуха е за един час е 350 микрограма на пространствен метър, а аларменият предел е 500 мкг/м3 в три поредни часа.

Причина за високите концентрации на серен диоксид са неподходящите метеорологични условия-безветрие и гъста мъгла, нарасналото ползване на твърдо гориво в битовия бранш и работа на Топлоелектрическа централа " Република " към " Топлофикация Перник " АД, считат от РИОСВ-Перник. Инспекцията е дала наставление на Топлоелектрическа централа " Република " към " Топлофикация Перник " АД за неотложно понижаване на индустриалните мощности до вероятния най-малко, оповестиха от екоинспекцията в Перник.

В следващо известие беше конкретизирано, че в 12 часа концентрацията на замърсителя доста се е намалила и е паднало под средночасовата норма от 350 микрограма на пространствен метър, заради което отпада нуждата от съблюдаване на защитни ограничения от сензитивните групи на популацията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Замърсеният въздух (229)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР