Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца е

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца е
Коментари Харесай

РИОСВ-Враца провери строежа на скоростния път между Мездра и Ботевград

Регионалната ревизия по околната среда и водите във Враца е направила инспекция на градежа на скоростния път Мездра-Ботевград, научи организация BulNews. Служителите са следили за спазването на екологичното законодателство.
Проверката е осъществена в края на предишния месец, след постъпил сигнал в Министерството на околната среда и водите по отношение на изхвърляне на земни маси от дейностите по градежа на пътя.
Направен е обход на сектор от път Е-79 от км 161+367 до км 174+800 /ЛОТ 2/, сред Мездра и Люти дол.  Огледани са дерета, пресичащи сервитута на пътя и в обсега на строителния обект, както и Мала река и нейни притоци. 
Всички обходени и огледани дерета и реката имат проводимост, установили специалистите. Не е открито съществуване на изхвърлени скални и земни маси в заливаемите елементи, в резултат на действия от строителството на пътя. 
Фракциите, употребявани от служащите, се складират в сервитута на пътя и на терени обществена държавна благосъстоятелност и на терен частна благосъстоятелност, по сделка със притежателите.
Констатирано е, че в сектора на строителството на тунелите има формирани свлачища, които не засягат водни обекти.
При инспекцията не е открито изхвърляне на земни и скални маси в горски територии.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР