Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе е

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе е
Коментари Харесай

Провериха извънредно завод за бои в Русе

Регионалната ревизия по околната среда и водите в Русе е направила изключителна инспекция на компанията за произвеждане на бои и лакове в крайдунавския град. Това оповестяват от екоинспекцията.

Поводът за инспекцията е капиталово предложение на сдружението, а задачата е събиране на спомагателна информация по отношение на желанието на компанията да преустрои съществуваща постройка за произвеждане на автобои.

При обхода на площадката било установено, че са инсталирани част от оборудванията за новото произвеждане. Дружеството не било показало на място съгласувана документи, както и издадено позволение за градеж, за което екоинспекцията в Русе ще сезира способените органи.

При огледа на индустриалната площадка били открити към 90 еднокубикови бидона с боклуци от производството, съхранявани навън. От компанията показали нужната документи за този тип рисков боклук.

От екоинспекцията оповестяват, че на сдружението е обещано наставление в къси периоди да реалокира за предпазване бидоните в закрито помещение и по-късно да ги съобщи за отнасяне на компании с разрешителни за този тип активност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР