Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе е

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе е
Коментари Харесай

Завод за хлебна мая замърсява Дунав

Регионалната ревизия по околната среда и водите в Русе е разкрила при инспекция нарушавания в „ Българска хлебна квас “ ЕООД. Действията са подхванати след приключване на цветни води, ухаещи неприятно и в крещящо несъгласие на положителните парфюмерийни марки. Резултатите от взетите водни проби ще са известни до края на актуалната седмица.
При оглед на кейовата алея край река Дунав и прилежащия склон към предприятието експерти от инспекцията, дружно с лице на Басейнова дирекция „ Дунавски регион “ са забелязали пробив в целостта и проводимостта на отвеждащия отпадъчните води колектор, намиращ се отвън територията на площадката, който зауства в река Дунав. В резултат на това отпадъчните води текат по ската и се събират в най-ниската към този момент заблатена част с повърхност към 50 кв.м.
„ Българска хлебна квас “ ЕООД е възобновило индустриалната активност, без да уведоми за това Регионална инспекция за опазване на околната среда. По този метод е нарушено тяхно наставление при предходна инспекция. Производствените води се заустват без нужното филтриране и без позволителен документ в река Дунав.
Инспекцията ще сезира способените органи за установените реконструкции на индустриалната площадка, а за документираните нарушавания ще последват административно-наказателни ограничения към сдружението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР