Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Хасково

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Хасково
Коментари Харесай

ТЕЦ „Марица 3“ спира принудително заради замърсяване на въздуха

Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) – Хасково стопира активността на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ АД в Димитровград поради нарушавания на нормите за качество на въздуха. Днес инспекцията издаде насилствена административна мярка (ПАМ) за прекъсване на горивната апаратура.

Решението е след поредност от нарушавания на Закона за запазване на околната среда (ЗООС) и неспазване на условия в комплексното позволение на предприятието, за които са формирани редица административни актове и наказателни постановления през последните месеци. Със прекъсването на инсталацията се преустановяват нарушаванията и се предотвратява непосредствената заплаха от замърсяване на околната среда по съставния елемент атмосферен въздух, с което се лимитира и рискът за здравето на хората.

Според заповедта за налагане на мярката „ Топлоелектрическа централа Марица 3 “ АД би трябвало да спре работа неотложно. Горивната апаратура ще бъде спряна през днешния ден посредством наложително извеждане от употреба и пломбиране на местата за подаване на гориво (въглища и биомаса) към казан ОР 380в за произвеждане на електрическа енергия с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР