Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ
Коментари Харесай

Гимназисти от Карлово с плакати, картички и колажи за Деня н...

Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) и ПГ „ Братя Евлогий и Христо Георгиеви “ – град Карлово организираха взаимна самодейност, с цел да отбележат Световния ден на Земята – 22 април. Екоинспекцията предизвика гимназистите от образователното заведение и техните преподаватели да се включат интензивно в обществената акция на учебното заведение под мотото „ Аз мога… “, която има за цел да се трансформира в огромна идея за запазване на околната среда. Те бяха поканени да изработят плакати, картички и колажи, посредством които по артистичен метод да изразят своето виждане по въпроса за запазване на Земята и какво може да направи всеки от тях за това, като довършат започнатото изречение.



Осмокласниците и десетокласниците от компетентност „ Електрообзавеждане на транспортна техника “ одобриха концепцията с огромен възторг, сътвориха прелестни произведения, а по-късно на драго сърце позираха с тях на фона на парка в учебното заведение. Активно присъединяване в подготовката и провеждането на събитието взеха сътрудникът по художествена активност госпожа Марина Маринова, преподавателят по география и туристическа анимация госпожа Лиляна Серкьова и шефът на гимназията инж. Таньо Топалски.



„ Всеки ден по малкия екран и в обществените мрежи ставаме очевидци на споделени фотоси и материали, които демонстрират по какъв начин замърсяваме и унищожаваме нашата планета. С наближаването на Световния ден на Земята проблемите със замърсяването на околната среда стават все по-актуални. По тематиката обаче би трябвало да се замисляме всеки ден: „ Аз мога да вардя планетата чиста! “, „ Аз мога да изхвърлям отпадъците в кошчето за отпадък! “, „ Аз мога да не изцапвам природата! “, „ Аз мога …! “, обясниха с ненаситност мотото и идеята на обществената акция гимназистите.



Неслучайно Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив избра да организира самодейността с ПГ „ Братя Евлогий и Христо Георгиеви “– град Карлово. Учебното заведение разполага с огромен парк с прелестна зелена растителност и дървета. По това време на годината учениците и учителите имат опция да вършат разходки в междучасията по килим от великденчета, теменужки, глухарчета, бръшляни и да релаксират на фона на красивите песни на птици, които са свили гнездата си в огромните борове. В учебното заведение от дълго време е заложена концепцията за запазване на околната среда, като в един от клубовете по ползи „ Шахмат “ елементарната хартия към този момент напълно е сменена с рециклирана, химикалите са от рециклиран картон, а шахматните фигури са направени собственоръчно от екоматериали. Преподавателският колектив е въодушевен да възпламени любовта към природата в сърцата на възпитаниците си.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР