Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив съвместно

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив съвместно
Коментари Харесай

След сигнал на местни жители: Започват замервания на качеството на въздуха и шума в Шишманци

Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив взаимно с Регионалната лаборатория към Изпълнителната организация по околна среда стартира измервания на качеството на атмосферния въздух на територията на с. Шишманци, общ. Раковски. На посочено от общината уместно място и в съгласие с локалните поданици се разполага мобилна автоматизирана станция (МАС), която непрестанно в продължение на седем следващи денонощия ще следи равнището на фините прахови частици в атмосферата, както и други индикатори, оповестиха от екоинспекцията.

Извънредните дейности са в отговор на постъпили в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив и Министерството на околната среда и водите сигнали на локални поданици с недоволства за мощен звук и замърсяване на въздуха с прахообразни материали в следствие от дейностите в кариерата, намираща се в землището на селото.

На инспекциите са поканени сигналоподателите и представители на общината и кметството. Резултатите от осъществения мониторинг ще бъдат оповестени.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР