Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ
Коментари Харесай

РИОСВ изпраща на задължителен ОВОС инвестиционните предложения за кариери в Дълго поле и Шишманци

Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) даде инструкции да се извърши наложителна процедура по оценка на въздействието върху околната среда на две капиталови оферти за рандеман и преправка на подземни благосъстояния от залежи в с. Дълго поле, общ. Калояново и в с. Шишманци, общ. Раковски. Това е процедура, позволяваща да бъдат взети поради мненията на разнообразни ведомства, заинтригувани страни и жители.

На вложителя е указано, че би трябвало да обезпечи разработване на задачи за обсег и наличие на Оценка на въздействието върху околната среда, за които Регионална инспекция за опазване на околната среда ще организира съвещания с редица институции: РЗИ – Пловдив, Басейновата дирекция, „ ВиК “ ЕООД – Пловдив, РД ПБЗН, Областната дирекция „ Земеделие “, както и с двете общини. След това следва правене на Доклади за Оценка на въздействието върху околната среда от колектив специалисти при съблюдаване условията на Закона за запазване на околната среда. Те подлежат на публично разискване и разглеждане на Експертен екологичен съвет.

Процедурите са осъществени в сходство с условията на Наредбата за изискванията и реда за осъществяване на Оценка на въздействието върху околната среда и Наредбата за изискванията и реда за осъществяване на оценка за съгласуемост на проекти, стратегии, планове и капиталови оферти с предмета и задачите на запазване на предпазени зони. Отговорите на уведомленията до възложителя са оповестени в уеб страницата на екоинспекцията в секция „ Превантивна активност “, подсекция „ Оценка на въздействието върху околната среда и Европейска общност “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР