Регионалната екоинспекция в Стара Загора проверява сигнал за замърсяване на

...
Регионалната екоинспекция в Стара Загора проверява сигнал за замърсяване на
Коментари Харесай

РИОСВ проверява сигнал за замърсяване край село Ракитница


Регионалната екоинспекция в Стара Загора ревизира сигнал за замърсяване на гората край Ракитница от депото за боклуци край старозагорското село.

Това заяви шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Диана Искрева в отговор на изказване на поданици на селото, че след изобилните превалявания през почивните дни е изтекло огромно количество инфилтрат. Един от тях – Мирослав Мицов описа какво е видял: " От западната ограда има дребна горичка и там от самото хранилище се отичамръсна кална вода. Тя е с цвят на йод и образува огромни локви в продължение на близо един километър. "

Управителят на депото Николина Колева отхвърли коментар.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда дадоха обещание публична информация по случая, която към момента не сме получили.

Ресорният заместник-кмет Радостин Танев увери, че няма заплаха за живота и здравето на хората в Ракитница, не съществува и заплаха от замърсяване на почви и води поради приключването на инфилтрата За Радио Стара Загора той заяви, че на място е осъществена взаимна инспекция от общинския отдел „ Екология “ и специалисти от Регионалната екоинспекция. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР