Регионална занаятчийска камара – Пловдив кани пловдивчани и гости на

...
Регионална занаятчийска камара – Пловдив кани пловдивчани и гости на
Коментари Харесай

Занаятчийската камара в Пловдив показва значението на забрадките и техните уникални символи

Регионална занаятчийска камара – Пловдив кани пловдивчани и посетители на града на изложбата „ Визия, роман, допиране “ - едно неповторимо странствуване през времето, в което ще забележим благосъстоянието на българските обичаи и изкуство на забраждането.
Прочетете още
Откриването на изложбата е на следващия ден - 19 април 2023г. от 18.00 часа в Дома на културата „ Борис Христов “. Входът е свободен!

Куратор на изложбата е занаятчия Стоян Маринов Стоянов. В демонстрациите на забраждането ще вземат участие красивите танцьорки от Фолклорен отбор “Тракия ”.

Фотоизложбата „ Визия, роман, допиране “ – Една разказана приказка от занаятчия Стоян Маринов Стоянов показва богатата история и смисъла на забрадките и техните неповторими знаци. Забрадките са значима част от българската просвета и обичаи и ни дават визия за уменията на майсторите, които са работили по направата им. Традициите и хубостта на забраждането и съхранените до през днешния ден достоверни аксесоари от другите етнографски райони, оживяват във фотографски облик, с помощта на надарения екип на фотостудио „ Тотем “ и на очарователните девойки от  ФА „ Тракия “ – Пловдив.

Регионална занаятчийска камара – Пловдив благодари на екипа на Регионалния център за запазване на нематериалното културно завещание в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО в България, за скъпата поддръжка за основаването и представянето на фотоизложбата и съпътстващия я двуезичен азбучник.

Проектът „ Занаятите - завещание и бъдеще “ на РЗК - Пловдив се финансира по стратегия „ Възстановяване и развиване на частните културни организации “ и се осъществя с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР