Регионална инспекция по околната среда и водите - Монтана, обяви

...
Регионална инспекция по околната среда и водите - Монтана, обяви
Коментари Харесай

Екоинспекцията в Монтана обяви конкурс за рисунка

Регионална ревизия по околната среда и водите - Монтана, разгласи конкурс за детска рисунка под наслов „ Красотата на природата “. Поводът е Европейския ден на „ Натура 2000 “, който се отбелязва на 21 май. Целта е разпространение на биологичното многообразие в България, обвързвано с построяването на Национална екологична мрежа НАТУРА 2000, включваща: предпазени зони с висока природозащитна значителност като част от Европейската екологична мрежа. Тази година се навършват 32 години от основаването на мрежата от предпазени зони.
Конкурсът за детска рисунка основава условия за развлечение на децата и младежите, участващи в него, както и дава опция за изява на креативен метод към наблюденията им в природата.
" Конкурсът е предопределен за възрастовата група деца и възпитаници сред 5 и 16 години. Като употребяваните материали и техника са по желание на участниците, без ограничаване - пастели, цветни моливи, акварел и други Проектите да са с най-малък формат А4. Като сюжетът на рисунката би трябвало да дава отговор почти на тематиката - „ Красотата на природата “. В творбите си, създателите могат да отразят хубостта на природата освен предпазените зони, а в по-широк набор - биологичното многообразие, растителни и скотски типове и техните местообитания, както и пресъздаване на своите наблюдения и усещания, уловени мигове от визитата си в природата. Творбите могат да се изпращат по пощата на адрес: гр. Монтана 3400, ул. " Юлиус Ирасек " 4, Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана ", сподели Пламенка Искренова- основен специалист в РИОСВ- Монтана.
Творбите би трябвало да бъдат придружавани със следната информация: трите имена на създателя, възраст, образователно заведение, телефон и адрес за преписка. Крайният период за предаване на творбите е 3 юни 2024 година (понеделник), в това число.
След приключването на крайния период жури от трима специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана ще оценят и класират всички конкурсни произведения и ще излъчат спечелили във всяка една категория. Резултатите ще бъдат оповестени до 10 юни 2024 година Участниците се правят оценка в три възрастови групи - до 8 година, до 12 година и до 16 година Победителите ще бъдат отличени с грамоти и предметни, рекламни и просветителни награди и материали. Всички планове ще бъдат оповестени на интернет страницата на РИОСВ-Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР