Регионална библиотека „Захарий Княжески“ Стара Загора откри нова зона, в

...
Регионална библиотека „Захарий Княжески“ Стара Загора откри нова зона, в
Коментари Харесай

Регионалната библиотека в Стара Загора посрещна младежи в модерна „тийн“ зона


Регионална библиотека „ Захарий Княжески “ Стара Загора откри нова зона, в която ще посреща младежите от града. Пространството е оборудвано с компютри, мултимедия, електронни четци, настолни игри, книги и комикси, подобаващи и забавни за младите гости и разполага с отлична интернет съгласуваност.

Специализираната зона с повърхност 80 кв.м. е подаяние от Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “. Компанията напълно обезпечи ремонта и оборудването на залата на стойност от близо 40 000 лв. по своя обществен план „ Енергия за библиотеката “, създаден с доста ентусиазъм от екипите на Регионалната Библиотека „ Захарий Княжески “ и „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “.

Програмата на новото „ тийн “ пространство ще бъде изпълнена с доста и разнородни действия. Освен представяния на книги, кино прожекции, читателски и писателски клуб, клубове по всекидневен британски и настолни игри, в новата зона ще се организират и разнообразни полемики по тематики, които интересуват младежите. Мястото ще бъде хазаин и на юношески тимове по робопрограмиране, легороботика и математика.

„ Искаме да покажем на младежите, че библиотеката е едно съвременно и уютно място,в което можеш да откриеш нови светове и да се забавляваш с другари. Щастлив съм, че обединихме старания с управлението на библиотеката, с цел да го създадем. Сигурен съм, че тази година тук ще има доста млади и усмихнати гости, “ съобщи Красимир Ненов, изпълнителен шеф на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “.

Новата „ тийн “ зона беше публично открита от госпожа Иванка Сотирова, зам. кмет по филантропични действия на община Стара Загора, госпожа Петя Чакърова, заместител регионален шеф на Стара Загора, господин Красимир Червилов, заместител регионален шеф на Стара Загора и първият в България млад омбудсман Бетина Радева, която е единствено на 17 години. В събитието се включиха над 50 представители на локалната общественост, учители и младежи.

„ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ от 5 години поддържа най-голямата библиотека в район Стара Загора. Компанията подкрепя обогатяването на библиотечния фонд и подобряването на материалната база. Централата регулярно подарява нови заглавия на известни задгранични и български създатели, компютърна техника и абонаменти за профилирани издания.

„ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ се подрежда измежду най-големите работодатели и най-щедрите донори в региона на Стара Загора и Гълъбово, където е основана топлоелектрическата й централа. През последните години компанията е отделила над 4 милиона лв. за планове в интерес на обществото. Основната част от средствата се насочват за помощ на локалните общности. През 2018 година компанията завоюва влиятелната премия за обществена отговорност на бизнеса, присъждана от Българския дарителски конгрес за максимален размер нефинансови дарения.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР