Регионална библиотека Христо Ботев - Враца организира днес среща, посветена

...
Регионална библиотека Христо Ботев - Враца организира днес среща, посветена
Коментари Харесай

Регионална библиотека „Христо Ботев“ във Враца организира среща за ранното детско развитие

Регионална библиотека „ Христо Ботев " - Враца провежда през днешния ден среща, отдадена на интелектуалното, прочувственото, общественото и физическото развиване на бебетата и децата до 3-годишна възраст, оповестиха от институцията. Причината да изберат тъкмо тази възраст е, че човек в никакъв случай по-късно не претърпява толкоз голямо развиване в живота си, както до тригодишната си възраст, показа специалистът от библиотеката Милена Николова. По думите ѝ до тогава могат да се открият и всички тези белези, които подсказват, че може би има нещо, на което би трябвало да се обърне повече внимание.
Специален посетител ще бъде Галя Минева, представител на програмата КиндиРу във Враца, а онлайн ще се включи Мая Василева, експерт по ранно детско развиване, специалист по невроразвитийно обучение и създател на КиндиРу в България. Те ще отговорят на всички въпроси, свързани с възрастовите потребности и благоприятни условия на детето, изясни Николова и добави, че КиндиРу е научнообоснована сензорно-моторна перцептуална стратегия и съставлява система от занимания и игри, които подтикват интелектуалното, прочувственото, общественото и физическото развиване на бебетата и децата. Участниците в срещата ще имат опцията да се срещнат с богатия фонд на библиотеката, обвързван с ранното детско развиване.
Това ще е първата от поредност срещи, които ще бъдат проведени на тематики, за които е открито, че читателите търсят информация, уточни Милена Николова.
„ Започваме с ранното развиване на децата. Ако има интерес можем да продължим с други тематики за детското развиване, с развиването на младежите, на младежите, да организираме срещи с психолози, със експерти по здравословен метод на живот, да обърнем внимание на биохраните “, изясни Милена Николова. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР