Регионална библиотека Христо Ботев“ – Враца работи с нова система

...
Регионална библиотека Христо Ботев“ – Враца работи с нова система
Коментари Харесай

Регионална библиотека „Христо Ботев“ - Враца работи с нова система за обслужване

Регионална библиотека „ Христо Ботев “ – Враца работи с нова система за обслужване на потребителите - уеб-базирана интегрирана библиотечна система Koha. Тя е способна да ръководи необятен набор от административни процеси, които нормално се срещат в актуалните библиотеки: каталогизиране, ръководство на класификатори, ръководство на периодически издания, заемане и връщане на библиотечни документи, придобивания, отчисления, доклади, статистики и други Системата дава опция и за разпространение на фондовете и сбирките в библиотеката и по едно и също време с това да се дават набор от услуги на читателите, без да се постанова те да участват физически в библиотеката. 
Основните нововъведения в интерес на читателите, от които могат да се възползват, напълно онлайн, включват презаписване на заемания, резервации, подаване на оферти за покупки и следене на история на заеманията. 
Всеки от читателите на Регионална библиотека „ Христо Ботев “ – Враца, както и всеки новорегистриран, ще получи достъп до персонален виртуален профил на четец в библиотечната система. Чрез този профил той да може да търси мечтаната книга, публикация, списание в електронния азбучник през интернет. Онлайн да резервира и презаписва книги, да следи персоналния си електронен картон, историята на заеманата от него литература. Да се включва във виртуални клубове по ползи, да има опция за шерване на отзиви и оценки, предоставяне на рекомендации и поръчки. Чрез виртуалния картон може да предложи да се закупи дадена книга, да получава информация по имейл за нови книги, събития, показване на създатели. Ще има опция да употребява осведомителната система на библиотеката през разнообразни мобилни устройства (лаптопи, таблети, смартфони), работещи с разнообразни операционни системи, 24 часа, 7 дни в седмицата през цялата година. 
Системата дава опция да прави свободно търсене в електронния азбучник на библиотеката и без регистрация. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР