Регионална библиотека „Гео Милев” продължава да осигурява на хората от

...
Регионална библиотека „Гео Милев” продължава да осигурява на хората от
Коментари Харесай

Иновативни услуги в регионална библиотека „Гео Милев” – Монтана

Регионална библиотека „ Гео Милев” продължава да обезпечава на хората от район Монтана свободен и открит достъп до информация и обучение, както и да предлага обичайни и новаторски библиотечни услуги. За посетителите на библиотеката към този момент има безжичен интернет, по 2 мрежи за първия и втория етаж.
Ако притежавате смарт телефон или таблет, в библиотеката към този момент можете да употребявате разнородни приложения. Република България „ Гео Милев” разполага със лично приложение за OS Android или IOS. Чрез него с изключение на, че ще може да видите настояща информация по отношение на активността на библиотеката, ще откриете е-каталог, обществена мрежа, информация за образования, доста потребни принадлежности, а за най-малките читатели – картинки за оцветяване и занимателни игри.
Линкове за евакуиране на приложението: за Android и iOS .
За искащите да създадат своите първи стъпки в програмирането, Регионална библиотека „ Гео Милев” разполага с пет робота Финч, предоставени от Посолството на Съединени американски щати в България и Фондация „ Глобални библиотеки – България”. Провеждат се образования за работа с роботите, чиято цел е да помогне на децата да навлязат в света на програмирането по елементарен и занимателен метод. За образуване на образования, може да се свържете с нас на тел.: 096/ 300 417 или на място в библиотеката.
В библиотеката към този момент имате опция да се срещнете с виртуална действителност, посредством която ще научите доста нови потребни неща или пък ще извършите виртуална разходка до екзотични дестинации, които постоянно сте желали да посетите. Вече бяха извършени няколко образования с младежи и възпитаници, които разгледаха от близо Международната галактическа станция, документален клип за огромната бяла акула, както и имаха опцията „ да изпитат” чувството от скок с парашут и страстта от возенето на увеселително влакче. Очилата VR Case, с които разполага библиотеката са четири броя, като се чакат още 6 броя, с поддръжката на уеб страницата https://4sales.bg/.
За проведените събития от библиотеката, към този момент някои от поканите, картичките, плакатите и други са с добавена действителност, която дава опция на читателите да се насладят на особено обръщение или спомагателна информация за събитието. За задачата би трябвало да бъде изтеглено приложението ROAR и с него да се сканира афиш, покана или картичка, с цел да може да се видите специфичното наличие. Когато сте наоколо до библиотеката, приложението ще Ви подсети за забавни събития, които предстоят.
Линкове за евакуиране на приложението за Android и iOS .
Напомняме на всички наши читатели, че могат да цифровизират своите читателски карти, посредством приложението Cards за OS Android. За да се случи това, би трябвало да сканирате читателската си карта с посоченото приложение и от него да изберете Регионална библиотека „ Гео Милев”. Библиотеката е с освежен уебсайт: http://montanalib.com/, който дава опция на читателите да се абонират за информативен бюлетин с най-актуалната информация и да синхронизират своя календар с културния календар на библиотеката. За облекчение на читателите, на място в библиотеката са залепени 2D /QR/ баркодове, с линкове, от които могат да се изтеглят приложенията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР