Регионален технологичен форум за състезания с роботи и за 3D

...
Регионален технологичен форум за състезания с роботи и за 3D
Коментари Харесай

Набират участници за състезания с роботи по време на научния фестивал във Варна

Регионален софтуерен конгрес за надпревари с роботи и за 3D моделиране ще се организира на 28 и 29 октомври във ФКЦ във Варна. Събитието е част от Фестивала на науката, които се откри през днешния ден в морската столица, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ Форумът за първи път се организира във Варна и ще продължи в рамките в Пловдив и в София. Идеята е, че до момента множеството конгреси за роботика и технологии, се организираха най-много централизирано в София. Нашето предпочитание е дружно с уредниците на Фестивала на науката да го осъществяваме във Варна и по райони, с цел да доближава повече до децата, да ги въодушевява и да им демонстрира, че трудът им си коства “, изясни уредникът от Университет за деца Явор Киряков.

Първият спортен ден ще стартира в 10.00 часа на 28 октомври и ще приключи в 18.00 часа, а вторият спортен ден ще започва в 10.00 часа и ще завърши в 14.00 часа.

„ В рамките на форума ще има надпревари за възпитаници от 1. до 12. клас и за студенти до 25 години. Категории за следване на линия роботи, могат да бъдат за роботи от разнообразни платформи. Каним всички искащи да се включат. Ще има 3D моделиране като огромната премия е 3 D принтер. Ще има и опция всички студенти да покажат свободни разработки на някакъв тип умни системи, които са създали. На място в границите на фестивала ще има доста работилници. Тази година едната е „ Какво има в роботите или по какъв начин работят роботите “, в която демонстрираме по какъв начин се запоява електронна платка с всички съставни елементи “, сподели Киряков.

Условията за присъединяване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР