Регионален ръководител в Германия е влязла в сговор с руската

...
Регионален ръководител в Германия е влязла в сговор с руската
Коментари Харесай

Регионален ръководител в Германия е обвинена за сътрудничество с Газпром

Регионален началник в Германия е влезнала в сговор с съветската компания " Газпром ", с цел да разпространява газопровода " Северен поток 2 ", преди той да бъде спрян, демонстрират изтекли документи, представени от английският вестник " Таймс ".

Мануела Швезиг, основен министър на североизточната провинция Мекленбург-Предна Померания, е следващият член на Социалдемократическата партия (ГСДП) на Олаф Шолц, който е подложен на напън поради връзките си с подкрепяния от Кремъл план. Критиците й я дефинират като " марионетката на Путин ".

47-годишната Швезиг е упрекната в основаването на екологична фондация, която скрито е била предопределена да лобира за подкрепяния от Русия газопровод, да го пази от рецензии и да заобикаля глобите на Съединени американски щати.

Стотици имейли и документи, оповестени според Закона за информацията за околната среда, демонстрират, че провинциалният водач е сътрудничила тясно със Nord Stream 2 AG, компанията стояща зад плана.

Швезиг беше считан за изгряваща звезда в ГСДП. В следствие тя се извини за поддръжката си за газопровода.

Норберт Рьотген, член на Християндемократическия съюз (ХДС), прикани Швезиг да подаде оставка поради " сговор с съветска компания и съзнателно заблуждаване на обществеността ".

В изданието Die Welt се споделя, че офисът на Швезиг е работил като " филиал на Газпром ". Документите, получени от вестника, разкриват проект за наемане на " опитни чиновници " на " Северен поток 2 " във Фондация за запазване на околната среда и климата, основана от администрацията на Швезиг предходната година. Швезиг е посочен в учредителните документи на фондацията. Милиони евро за неправителствената организация, най-вече от " Газпром ", бяха ориентирани към завършването на газопровода и отбраната му от глобите на Съединени американски щати, оповестява Die Welt.

Изтеклите документи допускат, че информационният управител на " Северен поток 2 " също е направлявал Швезиг, като й е казвал: " Трябва да се опитаме да нареждаме фондацията... като " образован отговор " на твърдолинейното държание на Съединени американски щати ".
 Европейски Съюз претърсва офиси на
Европейски Съюз претърсва офиси на " Газпром " в Германия

Разследват ролята на съветската компания за високите цени на Стария континент

Швезиг изнесе тирада в държавния парламент, като отхвърли рецензиите към плана като опит да се окаже напън върху Германия да купува " американски полутечен газ ".

Опозиционните ХДС, Зелените и Свободната демократическа партия (СвДП) сътвориха анкетна комисия, с цел да разплете ползите на държавното държавно управление, фондацията и съветските поддръжници на " Северен поток 2 ".

Герхард Шрьодер, някогашният канцлер, който също е шеф в " Газпром " и ръководител на Nord Stream 2 AG, също е подложен на критика. Той се срещаше с Швезиг доста пъти, с цел да разиска по какъв начин могат да бъдат избегнати глобите на Съединени американски щати, заяви Der Spiegel.

Приятелството на Германия с Путин в този момент се преглежда като тежка неточност. Оттогава Швезиг твърди, че " Путин ни измами всички ". Офисът й към този момент не е бил открит за коментар.

Руският водопровод " Северен поток 2 " беше издигнат за да бъде заобиколена Украйна при доставките на съветски газ. Правителството на предходната канцлерка Ангела Меркел праволинейно се застъпваше за плана, макар предизвестията, че откакто той бъде приключен съветският президент Владимир Путин може да стартира война против Украйна.

Проектът на стойност 10 милиарда евро в продължение на години беше преследван от забавяния и провокира яростни рецензии от източноевропейски съдружници на Германия като Полша, както и от Съединени американски щати.

Той бешено немският енергиен регулатор BNetzA тогава съобщи, че процесът на утвърждение на газопровода евентуално ще се проточи до втората половина на 2022 година
 Германия може да национализира филиалите на
Германия може да национализира филиалите на " Газпром " и " Роснефт "

И двете компании са незаменими на немския енергиен пазар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР