РЕГИОНАЛЕН ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ „ПРИЯТЕЛИ НА РУСИЯ”ВЪЗРАЖЕНИЕСРЕЩУ ЕКСПУЛСИРАНЕТО НА 70 РУСКИ

...
РЕГИОНАЛЕН ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ „ПРИЯТЕЛИ НА РУСИЯ”ВЪЗРАЖЕНИЕСРЕЩУ ЕКСПУЛСИРАНЕТО НА 70 РУСКИ
Коментари Харесай

От РОС „Приятели на Русия” възразиха срещу изгонването на руски дипломати

РЕГИОНАЛЕН ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ „ ПРИЯТЕЛИ НА РУСИЯ”

ВЪЗРАЖЕНИЕ

СРЕЩУ ЕКСПУЛСИРАНЕТО НА 70 РУСКИ ДИПЛОМАТИ ОТ БЪЛГАРИЯ

Да си другар на Русия, да обичаш Русия е нещо, което носиш в сърцето. Това е възприятие, болежка, когато чуваш, че се наслагва ненавист, че се приказват и пишат неща, които принудително желаят да трансформират метода ти на мислене.

Да обичаш тази страна, като в това не влагаш политически колорит, а културен. Да си уверен, че Русия е духовността на човечеството. Да вярваш, че този народ е основал най-великата литература в света ( съветската класическа литература) – Достоевски, Толстой, Пушкин, Чехов. И да я смяташ за най-великата литература не тъй като е достигнала най-големите висоти като литературна техника, а тъй като като никоя друга доближава до най-дълбоките кътчета на човешката душа – и светли, и тъмни. Да споменем и театъра, операта, балета, живописта, където съветските създатели основават освен творби, а школи и стилове.

Русия е благоухание на мощ, благоухание на вековна история, история, през която да се преклониш! Чувството, че си важен, когато чуеш „ братушка”.Усещане за единение – една религия, език.

Русия е Величие и Сила. През това вековно великолепие, пред тази могъща по рода си мощ, човек може единствено да се преклони.

Да посегнеш, обаче на тази дълговечна връзка е закононарушение. Това не се е случвало и в най-мракобесните фашистки времена, през втората международна война, когато фашистка България не протяга ръка на съветската дипломация.

Категорично показваме противоречие с решението на Министър ръководителя в оставка, Кирил Петков, по отношение на експулсирането на 70 съветски дипломати. Това еднолично своеволно решение е повече от закононарушение. Това е неточност, която ще съсипе България и в частност гр. Русе и района, които имат дълготрайни търговски връзки с Русия. Това неуместно решение ни слага според от Съединени американски щати и Западна Европа. Вероятно това е пътят, нечисти ползи да влязат на българския пазар и в българската политика, да диктуват правила и да ни разгласят за бананова република. Този акт на безчинство ни прави плебеи, а не свободни хора, каквито сме.

Ние, членовете на Регионален публичен съвет „ Приятели на Русия”, жители, симпатизанти на съветския народ и просвета, представители на русенския бизнес, работещ с Русия, настояваме за преразглеждане на решението и гласоподаване в Народното събрание на тази заповед и нейната анулация!

Председателство на РОС „ Приятели на Русия”
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР