Регионален исторически музей Д-р Симеон Табаков“ – Сливен ще бъде

...
Регионален исторически музей Д-р Симеон Табаков“ – Сливен ще бъде
Коментари Харесай

Директорът на РИМ Сливен: Излизаме от старите, клиширани експозиции в музея

Регионален исторически музей „ Д-р Симеон Табаков “ – Сливен ще бъде затворен за гости, заради започването на заложените действия по реализирането на план на Община Сливен, в партньорство с РИМ-Сливен – „ Наследството на Сливен – пленяващо и многолико “ по Програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “.



Предвидени са действия по възобновяване на експозиционните пространства на целия първи етаж от музея. Ще бъде инсталирана платформа за инвалидни колички, както и ще бъде обособена профилирана зала за хора с увреждания. Ще се провеждат и детски работилници с просветителна и опознавателна цел.

„ Ще бъде осъществена цялостна смяна във визията намузейните обекти, с цел да бъдем настоящи в 21 век. Излизаме от старите, клиширани експозиции “, разяснява пред Дарик доцент доктор Николай Сираков-директор на РИМ Сливен..



Проектът има за цел да запази и разпространява културно-историческото завещание на Сливен, както да показа полезностите на другите етноси и да увеличи толерантността и разбирането към хората в неравностойно състояние.



Накрепост „ Туида “е осъществен настоящ ремонт и стабилизиране на съществуваща сцена и амфитеатър. Осигурено е съвременно озвучаване и осветяване. Възстановена е настилката по алеите. Подменено е парковото осветяване с по-съвременни осветителни тела. Извършен е вътрешен ремонт на постройката на осведомителния център. Предвидено е монтиране на мобилна сцена. Дейностите към момента не престават, разяснява ръководителят на плана Христо Георгиев…

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР