Рефренът в западните медии е идеята, че военните резерви на

...
Рефренът в западните медии е идеята, че военните резерви на
Коментари Харесай

Пълен Рамщайн: САЩ не могат да се справят с недостига на оръжие

Рефренът в западните медии е концепцията, че военните запаси на Съединени американски щати и НАТО не са неограничени. Зад всичко това прозира нервността от страха от идна съветска победа и неспособността на Запада да я предотврати. Западът чака пробивни решения от плануваната за 20 януари среща на министрите на защитата на НАТО в немската база Рамщайн. Но резултатът от това събиране на донорите на Украйна може да бъде крушение.

Противоречат сами на себе си

Буквално като паника над целия западен свят звучи апелът за увеличение на оръжейните доставки на Киев. Причината за това е изключителната неустановеност на Запада в няколко неща.

Първо, Съединени американски щати и НАТО не са сигурни дали киевският режим е кадърен да устои на съветската войска дълго време. Загубите на въоръжените сили на Украйна са колосални и бързо наближава времето, когато в Киев просто няма да останат бойци. Това изисква увеличение на размера и качеството на оръжията на украинската войска, което по някакъв метод би могло да компенсира дефицита на жива мощ.

Второ, Съединени американски щати и НАТО не могат, даже и да желаят, ненадейно да подсилят Украйна с оръжията си, защото запасите им се изчерпват с бързи темпове, а това заплашва сигурността на самите страни - донори. Но това би трябвало да стане бързо, надали не за една нощ, защото Русия върви напред, не демонстрира никакво желание да се спре и демонстрира на всички, които се интересуват, че в никакъв случай няма да остане без ракети. Оттук и нервността на западните политици, спорните им изказвания и също по този начин спорни известия на западните медии.

Калейдоскоп-главоблъсканица

Ето един ослепителен калейдоскоп от тези послания, от които се замайва погледа и които могат да объркат всеки, който не е подготвен да се потруди и да построи логическа верига. Говори се за нуждата от укрепване на украинската противовъздушна защита с американски системи Patriot, защото съветските ракети гладко унищожават сериозна инфраструктура в цяла Украйна.

Но в това време координаторът на Съвета за сигурност на Белия дом Джон Кирби съобщи, че доставката на системи за противовъздушна защита Patriot няма да реши всички проблеми на Киев в тази област.

Приказките за доставката на немски танкове Leopard 2 на Украйна към този момент омръзнаха, само че към момента не е ясно дали Германия ще ги достави. Германският канцлер Олаф Шолц се колебае като двойкаджия пред дъската, без да дава отговор.

Полският президент Анджей Дуда сподели след скорошен диалог със Зеленски в Лвов, че Варшава ще достави на Украйна „ една рота от танкове Leopard “, т.е. 14 бронирани машини, като част от „ интернационална коалиция “. А полският министър председател Матеуш Моравецки сподели, че полската страна има намерение да сътвори " коалиция от страни " за тези цели, защото Полша сама не може да се оправи с сходна задача.

Междувременно Полша не може сама и да " реекспортира " немските танкове, защото това изисква позволение от страната на генезис, т.е. Германия. В изявление за Bloomberg обаче канцлерът Шолц не даде еднопосочен отговор на въпроса дали Германия ще разреши на трета страна да достави немския брониран „ звяр “ в Украйна и дали самата Германия е подготвена да изпрати своите бойни машини на Киевския режим. Той сподели, че решението ще бъде взето взаимно с сътрудниците на Германия:

Винаги действаме дружно с нашите съдружници и другари - в никакъв случай не действаме сами.

Германия, сподели той, споделя загрижеността на някои други европейски страни и членки на НАТО, че някои типове модерни оръжия могат да предизвикат съветския президент Путин да отмъсти и да " въвлече други страни във войната на място ". Тоест Шолц очевидно се опасява, че Германия ще би трябвало да носи отговорност за своите доставки.

Всичко пропадна!

Калейдоскопът-главоблъсканица беше изпълнен с нови несъгласия, откакто представителят на Пентагона Патрик Райдър сподели, че Съединените щати „ са уверени, че ще запазят способността да оказват помощ на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо “.

Уверени сме, че ще продължим да поддържаме равнището на бойна подготвеност, належащо за отбрана на личната ни страна, - съобщи Райдър.

Добрър залог при неприятна игра. На фона на публичното доверие на Пентагона във военните му ресурси, The New York Times бие паника за обстоятелството, че Съединените щати започнаха да доставят на Украйна свои муниции, които се съхраняват в хранилища в Израел и Южна Корея, „ защото капацитетът на американската индустриална база е стеснен. " Казано по-просто, равнището на запасите от оръжие в Съединените щати е спаднало до степен, в която поражда въпросът за сигурността на самите Щати, за което в действителност говореше Патрик Райдър.

Украйна изчерпа боеприпасите за оръжията от руската ера и значително мина към пукотевица с артилерия и муниции, предоставени от Съединените щати и други западни съдружници... Тъй като запасите в Съединените щати са лимитирани и американските производители на оръжие към момента не могат да се оправят с темпото на боевете в Украйна, Пентагонът се обърна към две различни доставки на снаряди, с цел да преодолее дефицита - от хранилища в Южна Корея и в Израел, за чието потребление във войната в Украйна до момента не беше обявено, - написа The New York Times.

Съединените щати наподобява не се оправят доста добре с въоръжаването на Украйна, в случай че трансферират своите муниции в Киев от райони, където тези муниции са нужни, защото там капацитетът за ненадейно експлоадиране на широкомащабен въоръжен спор е извънредно висок.

Рамщайн - това не е за музиката

Нашите врагове добре знаят, че би трябвало по някакъв метод да се успокоят и да скрият треперещите си от раздразнителност ръце. Успокоителното средство съгласно тях ще бъде срещата на министрите на защитата на НАТО на 20 януари в немската база Рамщайн. Ще се успокояват с мантри, че единствено увеличението на доставките на оръжие за Украйна може да им реши проблемите от предстоящата съветска победа. Шефът на НАТО Йенс Столтенберг към този момент очерта главната тематика на срещата в Рамщайн.

Това е повратна точка във войната и нуждата от доста увеличение на поддръжката за Украйна. Ако желаеме да намерим спокойно решение посредством договаряния на следващия ден, би трябвало да предоставим повече оръжия през днешния ден.

Това сподели Столтенберг в коридорите на WEF в Давос.

Но западните медии към този момент допускат, че английските танкове Challenger 2 (които кабинетът на Риши Сунак обеща) и немските танкове Leopard 2 няма да доближат до Украйна в близко бъдеще. Ето за какво Ройтерс написа, че е евентуално Рамщайн да се " концентрира не върху това какво ще обезпечат Съединените щати, а върху това дали Германия ще анулира възражението си против изпращането на своите танкове Leopard 2 в Украйна " или най-малко ще утвърди вероятния трансфер от други съюзнически страни.

Нападение против Крим?

Всъщност с интерес чакат и какво ще каже в Рамщайн шефът на Пентагона Лойд Остин. Ще усилят ли Съединени американски щати военните доставки за Украйна, в случай че се знае, че към този момент са разопаковали спешните си ресурси в непознатите хранилища? Вероятно въпросът може да се отнася до приемането на решение за прекачване на ракети с по-голям обхват на Украйна, доставка на средства за противовъздушна защита, както и танкове и гаубици.

Това е неприятна вест. Особено откакто администрацията на Байдън стартира да признава, че украинската войска може да се нуждае от повече оръжия, с цел да удари Крим, както оповестява The New York Times, цитирайки свои източници.

След месеци на полемики с украинските управляващи, администрацията на Байдън най-сетне стартира да признава, че Киев може да се нуждае от сили, с цел да удари съветска територия.

- написа вестникът.

В същото време, отбелязва The New York Times, американските управляващи схващат, че това може да докара до още по-голяма ескалация на спора. По-рано The Wall Street Journal заяви, че Съединени американски щати скрито са модифицирали трансферираните в Украйна MLRS HIMARS, тъй че да не могат да бъдат употребявани против по-отдалечени обекти в Русия. И към този момент Крим е недосегаем за Киев. Сега ръководителят на украинското външно министерство Кулеба споделя, че Съединени американски щати не не разрешават на Киев да употребява американско оръжие против Крим. Това удостоверява и публикацията на The New York Times.

Ясно обръщение от Путин

Обобщавайки доста изказвания, догатки и клюки, би трябвало да се каже: на Запад има извънредно неспокойствие по отношение на доставките на оръжия за режима на Зеленски. И нашите врагове нямат убеденост, че всичко това е задоволително.

По мнението на военни анализатори, резултатът от войната може да зависи от това коя страна първа ще свърши амунициите, - написа The New York Times.

Това евентуално е правилно, в случай че не вземете поради, че в допълнение към " желязото ", или по-скоро, преди всичко, успеха зависи от смелостта на хората и тяхната воля.

На фона на вълнението на Запада доста ясно се откроява казаното от президента Путин по време на визитата му в завода в Обухов в Санкт Петербург. И той сподели нещо просто:

Русия създава три пъти повече ракети за противовъздушна защита годишно от Съединените щати и като цяло отбранителната индустрия на страната основава почти същия брой ракети за разнообразни цели като всички останали страни в света.

Нашето произвеждане е сравнимо със международното произвеждане.- акцентира президентът.

Става въпрос за нашата техника. Но това не е всичко. Основното нещо са нашите хора.

„ По отношение на крайния резултат и успеха, която е неизбежна, има няколко неща, които не са изчезнали и които са в основата на нашата победа. Това е единството и сплотеността на съветския и като цяло на многонационалния народ на Русия, това е смелостта и героизмът на нашите бойци в границите на специфична военна интервенция и на фронтовата линия. И, несъмнено, работата на военно-промишления комплекс, такива предприятия като вашето, и хора като вас, и цялата стопанска система “, - сподели Путин.

Това е явен сигнал към западните водачи и Киев: Русия е подготвена да обезпечи своята победа. Русия надалеч не е изчерпала оръжейните си ресурси. И смелостта на нашия народ няма да отиде на никое място. А какво да кажем за НАТО?

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР