Реформите в сферата на образованието през последните осем години и

...
Реформите в сферата на образованието през последните осем години и
Коментари Харесай

Красимир Вълчев поздрави Стефан Радев за постигнатото в сферата на образованието

Реформите в областта на образованието през последните осем години и акценти в програмата си за ръководство показа претендентът на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев по време на среща с Красимир Вълчев – депутат и ръководител на Постоянната комисия по обучение в Народното събрание и работещи в тази сфера в Сливен.

„ Смели промени сме правили. Една от тях е прекосяването на детските градини на делегирани бюджети. Преди осем години заварихме отговорности от близо 2 милиона лв. за храна и други разноски за детските градини. Трябваше да решим по какъв начин да продължим напред. Взехме решение да ги освободим изцяло от опеката на общината, да ги създадем изцяло независими, с делегирани бюджети и да определим формула за общинското финансиране. Знам, че е било мъчно, изключително първата година, само че се веселя, че подкрепихте тезата ми, че това е пътят и ще стане доста по-добре “, сподели Стефан Радев. Той похвали шефовете на детските градини за сполучливото прекосяване през промяната и те към този момент действат изцяло независимо.

Той осведоми, че Сливен е една от дребното общини, на които се постанова да строят нови детски градини и процесът към този момент започва.

По думите му образованието е сферата, която претърпя най-бурна смяна в страната през последните години във връзка с финансирането. Той регистрира като позитивен факт сериозното приоритизиране от страна на страната и заделянето на от ден на ден средства за тази сфера. „ Човекът, който се въплъщава с тази промяна, е Красимир Вълчев, който даде мощен подтик за финансирането. Той е най-големият модернизатор в областта на образованието от годините на демокрацията “, сподели Радев.

От своя страна Красимир Вълчев акцентира, че Стефан Радев е един от кметовете, с които има непрекъсната връзка, срещите и диалозите постоянно са ползотворни и го поздрави за постигнатото в областта на образованието. Той осведоми, че Общината може да кандидатства по новата стратегия за създаване на физкултурни салони, спортни площадки и стадиони, само че бенефициенти ще бъдат шефовете. За следващ път той означи, че е нужна оптимизация на просветителния развой, както и промяна в оценяването.

На срещата участваха и претендентите за общински съветници от листата на ГЕРБ – учителите Лидия Димитрова, Веселина Тонева, Милена Гочева, Денко Делчев, Константин Янев, Андрей Карапетков, Христо Котов като работещ в институция, обвързвана с образованието и хореографът Виолина Попова.

Запис от срещата на Стефан Радев и Красимир Вълчев с представители на просветителната сфера е наличен в YouTube канала на Радев, както и в формалния му фейсбук профил.

За Стефан Радев и претендентите за общински съветници от листата на ГЕРБ-Сливен гласувайте с номер 7 в бюлетината.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР