Реформите на Европейския съюз вече са в ход. Първият проект,

...
Реформите на Европейския съюз вече са в ход. Първият проект,
Коментари Харесай

СРАМ! Правят супердържава от Еврозоната, България остава отвън!

Реформите на Европейския съюз към този момент са в ход. Първият план, който добива контури е обвързван със страните, приели еврото като парична единица, известни като Еврозона.

Решителният глас на Германия за измененията в Европейския съюз към този момент е даден. Германският канцлер Ангела Меркел поддържа предложенията за основаване на позицията „ стопански и финансов министър “ на еврозоната и Европейски валутен фонд, с което алармира готовността си да преследва още по-дълбока интеграция на зоната с единна валута, заяви "Файнейшъл таймс ", представено от ФрогНюз.

С парламентарни избори след по-малко от месец Меркел се оказва под напън да отговори на предложенията на френския президент Еманюел Макрон за промяна на еврозоната. Той прикани за основаването на бюджет на еврозоната, който да бъде гласуван от парламент на еврозоната и следен от финансов министър.

Това е първата крачка към основаване на европейска супердържава, разясняват специалисти. Следващите ще са основаване на общи военни елементи и обща гранична полиция на основата на Шенген, само че без страните, които не употребяват еврото.

Освен това Меркел поддържа „ евробюджет “, който да може да разпределя средства на страните, които ползват стопански промени, само че „ на които Пактът за непоклатимост и блян не разрешава изключително пространство за маневри “.

Страните като България, които са отвън Еврозоната и Шенген към този момент нямат късмет да попаднат в супердържавата. Все отново евентуално ще има механизми за присъединение в този фаворизиран клуб на богатите европейски страни, само че за нас надали това ще е настоящо в идващите 10 години. Докато Румъния към този момент разгласи,че има намерение да влезе в Еврозоната през 2022 година.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР