Реформите и отварянето на Китай към света не винаги са

...
Реформите и отварянето на Китай към света не винаги са
Коментари Харесай

Реформите не винаги са лесни, заяви китайският президент

Реформите и отварянето на Китай към света не постоянно са лесни и могат да срещнат невъобразими стихии, съобщи китайският президент Си Цзинпин в тирада по случай 40 години от началото на промените в Китай и отварянето на страната към света, съобщи Ройтерс.

Политиката на промените и откритостта и на социализма с китайска специфичност стана исторически стадий на пътя към националното възобновление на Китай, акцентира Си Цзинпин на тържественото заседание. Като други значими стадии той уточни основаването на Китайската комунистическа партия през 1921 година и основаването на Китайската национална република през 1949 година, отбелязва ТАСС.

"Реформите и външната неприкритост са велика гражданска война в историята на китайския народ и на китайската страна " и са дали импулса на огромния пробив в използването на социализма с китайска специфичност, акцентира китайският президент.

Според китайската историография, политиката на промените и разкриване към света е почнала след пленум на Централен комитет на Китайската комунистическа партия, състоял се в интервала от 18 до 22 декември 1978 година. Тя е инициирана от "архитекта на промените " Дън Сяопин и неговите сподвижници от по този начин наречените "прагматици " в китайското управление.

На тържественото заседание беше оповестен и лист с над 100 имена на хора, внесли необикновен принос в социално-икономическото развиване на Китай през последните 40 години. Сред тях е и името на Джек Ма (Ма Юн), създателят на китайската корпорация Алибаба, първият министър председател на Сингапур Ли Куан Ю, ръководителят на Китайската баскетболна асоциация Яо Мин, създателят на Световния стопански конгрес Клаус Шваб и Робърт Лорънс Кун, един от водещите специалисти по отношение на Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР