Реформисткият кандидат Масуд Пезешкиан спечели президентските избори в Иран, след

...
Реформисткият кандидат Масуд Пезешкиан спечели президентските избори в Иран, след
Коментари Харесай

Реформистът Пезешкиан печели президентските избори в Иран

Реформисткият претендент Масуд Пезешкиан завоюва президентските избори в Иран, откакто даде обещание да се ангажира още веднъж със Запада, с цел да обезпечи облекчение на глобите и облекчение на обществените ограничавания в ислямската република.

Бившият министър на опазването на здравето си обезпечи 16,3 милиона гласа на балотажа в петък, побеждавайки хардлайнера Саид Джалили, който събра 13,5 милиона гласа, съгласно вътрешното министерство.

Успехът на Пезешкиан е незабравим поврат за реформаторския лагер, който е прекарал години в политическата пустота. То беше подкрепено от нарастването на изборната интензивност, която беше публично оповестена на 49,8 %, спрямо рекордно ниските 40 % на първия тур.

Реформаторски политици приветстваха резултата в обществените медии, до момента в който последователите на Пезешкиан проведоха улични тържества в няколко града.

Иран към този момент ще има първия си президент модернизатор от две десетилетия, като републиката е на сериозен миг, само че Пезешкиа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР