Реформаторите в България паднаха след шест месеца - с това

...
Реформаторите в България паднаха след шест месеца - с това
Коментари Харесай

Ще се отклони ли България към Русия? Чужди медии коментират ситуацията

" Реформаторите в България паднаха след шест месеца " - с това заглавие излиза вестник " Ди Велт ", като показва, че държавното управление е желало да се пребори с корупцията и обвързаностите с Москва. Изданието отбелязва, че вотът на съмнение против кабинета на Кирил Петков е бил иницииран от някогашния министър председател Бойко Борисов и от неговата партия ГЕРБ, която съгласно немския всекидневник " въплъщава заварката сред олигарси и политика ". Макар разногласията в Народното събрание да се водеха по редица тематики, като да вземем за пример за европейското участие на Северна Македония, отхвърляно от българските националисти, в действителност явно става дума за едно, изяснява изданието: одобрените сили се тревожат за своите преференциални бизнес модели.

Случаят " Капитан Андреево " демонстрира какъв брой висок е залогът

Според " Ди Велт " рецесията в България би имала съществени последици за Европейски Съюз. С държавно управление на ГЕРБ, което се показва за европейско, само че работи в интерес на Русия, позицията на България по отношение на Русия би могла да се разклати. А и корупцията заплашва сигурността на границата на Европейски Съюз. Колко доста е заложено на карта излиза наяве от думите на досегашния заместник-министър на земеделието Иван Христанов от " Продължаваме промяната ".

Той е под полицейска отбрана, откакто разгласи какво става от години на един от най-важните контролни пунктове на Европа: границата сред България и Турция, на която годишно се управляват по 70 000 камиона с храни. По думите на Христанов това място от десетилетие е в ръцете на мафията и на нейните помагачи. Разследване на място посочило, че даже камерите за наблюдаване там не действат. А облагите от незаконните покупко-продажби, както допускат службите за сигурност, възлизат на милиарди.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР