Реформата в здравеопазването трябва да започне и да има воля

...
Реформата в здравеопазването трябва да започне и да има воля
Коментари Харесай

ДПС очаква консенсус за реформа в здравеопазването

Реформата в опазването на здравето би трябвало да стартира и да има воля за нея от всички политически сили. 

Движение за права и свободи ще поддържат на първо четене законопроекта, с изискването, че преди второто четене ще внесат свои оферти. Това съобщи от парламентарната естрада депутатът от Движение за права и свободи доцент доктор Джевдет Чакъров в свое изявление във връзка признатите на първо четене промени в Закона за здравното обезпечаване, свързани с възнагражденията на медицинския личен състав. Законопроектът е импортиран от Васил Пандов от „ Продължаваме Промяната “ и група народни представители.

С измененията се слага за цел да бъдат уредени отношенията с оглед на обезпечаване на медицинския личен състав и надлежно обслужване в по-отдалечените, труднодостъпни региони. Това е теза, по която ние постоянно сме защитавали позиция, и тя в действителност би трябвало да бъде уредена, сподели Чакъров.

Ние изразихме пред сътрудниците нашите запаси и бележки, с вносителя, доцент Пандов, говорихме – той е склонен с тях. Ще създадем корекции сред първо и второ четене. Трябва да бъдат в допълнение дефинирани задачите по този начин, че да бъдат реализирани и да дават благоприятни условия за по-широко пояснение, акцентира Джевдет Чакъров.

Той подсети позицията на Движение за права и свободи, като сподели, че неведнъж, пред няколко министри и управления на министерството на опазването на здравето, както и в здравна комисия, Движението е предложило да се направи общоприет стратегически разбор на положението на целия медицинския личен състав.

„ До огромна степен е дадена такава информация, само че тя е доста притеснителна “, призна Чакъров и добави, че всички съответни органи би трябвало да си вземат ограниченията по този начин, че фрагментите да остават в България.

Трябва да се усъвършенства здравната грижа освен в труднодостъпните и отдалечените региони, където абсолютно това е належащо да стане неотложно. Също по този начин е нужно да се направи повсеместен обзор, предвид на политиките които би трябвало да се водят в страната в региона на опазването на здравето.

Нашата позиция е, че фактически би трябвало да стартира промяната, трябва да има политическа воля от всички политически сили, изясни Джевдет Чакъров. Напомни и, че неотдавна са предложили да се сътвори краткотрайна анкетна комисия, която да разиска промяната в опазването на здравето, да се набележат задачите изцяло, „ да се подходи консенсусно предвид на това което изискуем на нашето общество “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР