Реформата в службите за сигурност няма да се случи в

...
Реформата в службите за сигурност няма да се случи в
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Реформата в службите за сигурност няма да се случи в обозримо бъдеще

Реформата в службите за сигурност няма да се случи в обозримо бъдеще. Това съобщи някогашният шеф на Националната разследваща работа Димо Гяуров в ефира на bTV.

За да аргументира тезата си, че няма да има промяна в службите Гяуров изясни, че Народното събрание е прекомерно заето с нови закони, с голям брой регулатори, които би трябвало да бъдат попълнени, изтича срокът за избиране на комисарите в новата КПКОНПИ. „ Забравете за пипане на службите, в случай че приказваме за тях “, безапелационен бе Гяуров.

Той мощно се надява, че партиите са наясно в правните аспекти на ротацията и в случай че това е по този начин - към този момент трябвало да стартират да се договарят.

Димо Гяуров е на мнение, че в доста министерства би трябвало да има смяна в министерските кресла. Аргументът – някои министри от изпълнителната власт се изявявали като специалисти, само че кои тъкмо някогашният шеф на Националната разследваща работа не сподели.

Във връзка с приемането на България в Шенген по въздух и море и терзанията, че страната ни ще прибере безграничен брой незаконни мигранти, Гяуров съобщи, че Австрия няма да ни върне 6000 бежанци.

" Има огромна уязвимост в лицето на ръководещите, които позволиха фалшив говорене за незаконната миграция ", уточни той. Той изясни, че разпоредбите, свързани с Дъблинския правилник са много комплицирани и Австрия няма по какъв начин да ни върне въпросните 6000 незаконни мигранти. " България най-вероятно ще извлече изгоди от спомагателните условия, които са ни сложени за Шенген, тъй като страната ни има потребност от по-сериозно запазване на външните граници ", разяснява Гяуров. Той прикани австрийските компании да създадат свястна защита на българските граници, да сложат електроника и да следят.

Във връзка с трагичния случай със случая в Стара Загора след гонка с полицията, Гяуров разяснява, че още веднъж се опира до остарелия проблем – с подбора на фрагменти в полицията. " Полицаите ни за следващ път демонстрираха, че не са готови да осъществят преследвания по улиците, заградителни мероприятия и да употребяват оръжия ", отчаян е Гяуров.

По думите му в средите на полицията има омерта – всеки пази другия. Мерки обаче трябвало да се вземат най-много свързани с подбора и подготовката на служителите на реда.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР